Groen Management

Wij realiseren installaties met milieubewuste en milieuvriendelijke eigenschappen.

De Groen Management activiteiten omvatten het reduceren van broeikasgassen door waar mogelijk groene installaties te ontwerpen of bestaande installaties te verbeteren aan de nieuwe milieu eisen, zodat wij bijdragen aan een lagere CO2  uitstoot.

Wij selecteren leveranciers die bij het ontwikkelen van hun producten gebruik maken van en controleren op energie efficiëntie, het verminderen van de hoeveelheid afvalstoffen uit de productie door het gebruik van milieuvriendelijke en recyclebare materialen en een strenge kwaliteitskeuring hanteert waarmee de bedrijfszekerheid en levensduur van de systemen verzekeren worden.

Duurzaamheid wordt tot het uiterste beoogd, bijvoorbeeld door te eisen dat de buitenunits van de installaties voorzien zijn van een anti-corrosie behandeling, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Door milieubewuste activiteiten stellen wij maatstaven voor haar klanten en belanghebbenden en beschermt zij waar mogelijk het milieu.

Ons Groen Management waakt over het gebruik van installaties en eist de volgende kwaliteiten:

Energiebesparing

Wij gebruiken bij nieuwbouw enkel producten die zich kenmerken door hun uitmuntende energieprestaties en voorzien zijn van het groene A energielabel.

De intelligente regeltechniek zorgt tevens voor een gereduceerd energieverbruik.

Door nieuwe technieken kunnen mogelijke rendementen van circa 460% worden gehaald.
Dit zijn uitstekende energielabels waardoor u verzekerd bent van meer comfort tegen lagere gebruikskosten.

Kwaliteit

Waar mogelijk gebruiken wij producten van leveranciers die gecertificeerd zijn voor ISO 9001 en ISO 14001.
Dit garandeert een continue kwaliteit en betrouwbaarheid.

Geluid

Wij selecteren de producten die wij verwerkten in onze installaties op het laagst mogelijk geluidsniveau, zodat de gerealiseerde installatie zeer geluidsvriendelijk is. Waar mogelijk gebruiken wij buitenunits die voorzien zijn van een nacht-mode. Dit houdt in dat gedurende de nachtelijke uren het geluidsniveau kan worden gereduceerd.

Comfortabel binnenklimaat

Wij gebruiken waar mogelijk de geavanceerde invertertechnologie. Met de invertertechnologie wordt de benodigde capaciteit continu afgestemd op de gewenste en gemeten ruimtetemperatuur. Dit garandeert een tochtvrij binnenklimaat. Indien uitblaaslouvres behoren bij een installatie worden uitblaaslouvres gebruikt die automatisch op en neer bewegen ten behoeve van een natuurlijke en comfortabele luchtstroming voor zowel verwarmen als koelen.

Gezond inademen

De belangrijkste oorzaak van geurvorming in airconditioners is schimmel en/of bacteriegroei in de warmtewisselaar. Wij selecteren producten die voorzien zijn van een luchtreinigingsfilters of plaatsen deze waar mogelijk.
De filters verwijderen microscopisch kleine vuildeeltjes en stof, huismijt, pollen en haren en vermindert zodoende allergische aandoeningen. Het vangt tevens geurdeeltjes op, zodat onaangename geuren worden verwijderd.
Wij prefereren producten die voorzien zijn van het BAF-keurmerk (BAF = British Allergy Foundation).

Gebruiksvriendelijkheid

Wij selecteren producten en realiseren installaties die gebruiksvriendelijk zijn. Denk hierbij aan gebruiksvriendelijke bediening, bereikbaarheid voor onderhoud en storingen of een filterlift voor cassette units geplaatst in hoge of moeilijk bereikbare ruimten. Wij instrueren en begeleiden de gebruiker van de installaties gedurende het gehele gebruiksproces.